5 avenços tecnològics que estan transformant la salut

Sant Cugat es troba a l’avantguarda en la incorporació de tecnologia en la prestació de serveis de salut

En els últims anys, la tecnologia ha canviat molts aspectes de la societat i la salut és un d’ells. A Sant Cugat, els centres mèdics ja han incorporat alguna de les tecnologies que estan revolucionant la salut per millorar la qualitat de l’atenció sanitària. La ciutat es troba a l’avantguarda en la incorporació de tecnologia en la prestació de serveis de salut, amb l’objectiu de proporcionar una atenció més eficient, accessible i personalitzada als seus habitants.

  1. Exoesquelets. La rehabilitació robòtica amb exoesquelets millora la teràpia amb entrenament intensiu, controlat i amb avaluacions objectives, reduint la càrrega física.
  2.  Impressió 3D. La impressió de pròtesis mèdiques, la bioimpressió 3D de teixits, la impressió de prototips i models quirúrgics i prequirúrgics i la impressió d’implants biocompatibles  optimitzen la personalització del tractament i milloren els resultats clínics.
  3. 5G i 6G.  El desenvolupament de les xarxes mòbils d’elevada connectivitat està desenvolupant la cirurgia remota de precisió. Igual que la telemedicina.
  4. Nanotecnologia. És una tecnologia encara molt incipient, però serà útil en un futur no gaire llunyà per tractar malalties de manera precisa i focalitzada com els tumors.
  5. IA i Aprenentatge automàtic.  La IA és útil per detectar lesions i patologies a partir d’una  exploració, però la precisió de la diagnosi no és fiable en tots els casos.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem