5 veritats sobre la cel·lulitis

El seu origen no és gras, sinó que està relacionat amb la pell.

•  La cel·lulitis no és una acumulació de greix, sinó que és ocasionada pels adipòcits, les cèl·lules situades a la part superficial de la pell. Durant el transport del greix, aquestes cèl·lules s'inflen i exploten. En inundar l'espai intercel·lular, es dificulta la seva alimentació i s'originen aquests petits nòduls de col·lagen que originen l'anomenada "pell de taronja".

• La sobreacumulació de ferro és un dels causants de la cel·lulitis tova. Segons un estudi publicat a The European Journal of Aesthetic Medicine and Dermatology, l'acumulació de ferro en el teixit gras provoca un alt efecte tòxic que altera el pH de la zona, produeix inflamació i ocasiona l'aparició de la cel·lulitis tova.

Els homes poden tenir cel·lulitis. Sí, encara que es tracta d'un problema eminentment femení, els homes també són susceptibles de patir certs trastorns hormonals i de presentar cel·lulitis en la seva epidermis.

• Es tracta d'una patologia crònica. Lamentablement, sí. Una vegada que apareix, es queda per sempre i l'únic que es pot tractar de fer és dissimular i evitar que vagi a més.

• La liposucció no aconsegueix eliminar la cel·lulitis. És cert: després d'una intervenció que consisteix a retirar els excedents de greix, la cel·lulitis es queda, però dissimulada.

 
Comentaris

Destaquem