6 consells per a conduir amb pluja

Amb l'asfalt mullat augmenta la perillositat a les carreteres

Els dies de pluja i ruixats poden provocar un excés d'aigua a les carreteres o conduir sobre paviment mullat que es podria traduir en accidents de trànsit. 

Per aquesta raó, abans d'agafar el cotxe en dies pluja, cal tenir en compte un seguit de consells aportats per la Generalitat de Catalunya i el Servei Català de Trànsit per a una conducció més segura i prudent:

  1. Vigilar la pèrdua d'adherència entre els pneumàtics i la calçada, un fenomen conegut com a hidroplanatge o aquaplanning.
  2. Moderar la velocitat i augmentar la distància de seguretat.
  3. En cas de patir hidroplanatge, si el nostre vehicle disposa d'ABS (sistema antibloqueig de rodes), frenarem amb decisió fins que ens aturem.
  4. En cas que el nostre vehicle no estigui equipat amb ABS, cal frenar amb suavitat i reduirem les marxes per no bloquejar ni la direcció ni les rodes.
  5. Si plou de forma torrencial, cal estacionar en un lloc segur i mantindre els llums encesos per senyalitzar la nostra posició.
  6. No travessarem mai rieres ni zones inundades encara que semblin de poca profunditat perquè el vehicle podria ser arrossegat fàcilment pel corrent. En cas de travessar un bassal gran, circularem amb primera lentament, i un cop superat comprovarem l'eficàcia dels frens. 

 
Comentaris

Destaquem