7 animals que has de conèixer de Collserola

Tots coneixem la girafa o bé l'elefant, però saps què és una fagina?

A Collserola tenim diferents hàbitats que permeten l'existència de diferents animals, des de la ribera fins als espais agrícoles, passant pels boscos. Aquests ecosistemes són teixits per diferents organismes que sovint desconeixem.

Saps qui són els teus veïns? Te'n presentem 7 que pots observar, si ets silenciós i respectuós, a la serra de Collserola.

Esquirol

Esquirol

Mamífer rosegador que podem observar dalt dels pins. És fugisser, però sí que podem trobar fàcilment les pinyes que deixa esfilagarsades: si les observem bé, veurem els "fils" que deixa quan estira i menja les esquames de la pinya.

Senglar

Senglar

Mamífer que, malauradament, podem trobar al nucli urbà. Semblant al porc, els senglars estan recoberts de forts pèls de tons marrons, gris i negre. Tenen el musell allargat i dos ullals grans.

Cadernera

Cadernera

Ocell de plomatge fosc amb una taca vermella a la cara. El cap és de color blanc i negre. Fa el niu en arbres o ne tanques vegetals.

Eriçó

Eriçó

Mamífer amb la part superior del cos recoberta de punxes. De dia descansa amagat sota fulles, pedres o entre la vegetació arbustiva. Surt a la nit a buscar aliment.

Talpó

Talpó

Rosegador que cava forats sota terra. D'hàbits diürns, fa totes les activitats sota terra, en unes galeries llargues que excava ell mateix.

Fagina

Fagina

Mamífer de color terrós i cua llarga. És nocturna i silenciosa i s'alimenta de petits mamífers.

Toixó

Toixó

O teixó. Mamífer negrós amb taques blanques; costa de veure'l perquè és d'hàbits nocturns.

 
Comentaris

Destaquem