Accèssit en la categoria Bec del Premi Gall del Monestir

"També estimo molt un bon paisatge i soc la primera a fer fotos del mar en calma o d’un riu bonic"

«Un peix fora de l’aigua»

Vaig néixer sota el signe de Peixos, però la imatge que evoca aquest horòscop, la d’uns peixets nedant plàcidament, no es correspon gens amb la meva relació amb l’aigua. 

La meva família va tenir durant molts anys el costum tan típic d’estiuejar a la costa mediterrània. En un d’aquests viatges, no recordo el lloc ni l’edat que tenia, la meva mare ens va agafar de la mà a la meva germana i a mi perquè ens endinséssim al mar sense perill. Les boniques onades que trencaven a la riba eren més fortes del que esperava i una va aconseguir separar-nos les mans i provocar que m’enfonsés. Encara recordo la por que vaig passar mentre demanava ajuda i empassava aigua. Aquest instant només va durar uns segons, però va marcar la meva relació amb l’aigua per sempre.  

Mai em trobareu al mar, als rius o a les piscines gaudint de jocs o nedant. Per més que ho vaig intentar i van intentar convèncer-me la família i els amics, no em sento segura quan estic envoltada d’aigua. Sé nedar, poc i malament (i encara em pregunto com van aconseguir que n’aprengués!), però no gaudeixo d’aquesta activitat i de gairebé cap altra que es faci a l’aigua. Això sí, gaudeixo com ningú a la dutxa! Per mi és com el primer cafè de molts altres, sense aquest dosi d’aigua no soc persona als matins. També estimo molt un bon paisatge i soc la primera a fer fotos del mar en calma o d’un riu bonic però, a la platja, em trobareu observant el cel, la sorra, les persones i, al riu, els arbres que m’envolten. Tot m’atreu més que l’aigua, llevat que tingui forma de pluja o neu. 

En resum, no em sento com un peix a l’aigua, malgrat que el destí hagi relacionat aquesta imatge amb el meu horòscop i la meva persona!

Tania Smith Mendoza (nascuda a Madrid i resident a Cerdanyola)

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem