Adoptar un GPP (gos potencialment perillós): Com fer-ho?

En molts llocs, els gossos de més de 20-25 kg i de constitució i mandíbula forta s'hi consideren GPP

Si sou amants dels animals i esteu pensant a adoptar un pelut, és possible que valoreu acollir a casa un GPP, o gos de raça potencialment perillosa. Com tots els animals domèstics necessiten una llar que els cuidi i els estimi, però en el seu cas és especialment important per l'estigmatització (la majoria de vegades injusta) que han patit i encara pateixen. Si voleu saber què tenir en compte, us expliquem!

Es considera GPP, aquell que pot generar problemes greus si ataqués. Cada municipi valora diferents races. Tot i això, aquesta classificació no és precisa, ja que no tots els gossos d'aquestes races són violents, i n'hi ha gossos fora d'aquestes classificacions que sí poden ser-ho.

Tot i això, aquests gossos ben cuidats, ben entesos i estimats, és a dir, criant-los per ser bons, ho seran, ja que la classificació té més a veure amb un cas hipotètic que no real. De fet, aquests gossos són protectors, juganers, lleials i amorosos, i molts eren utilitzats antigament com mainaderes o gossos d'assistència! A vegades hi ha hagut afers, però ha tingut a veure el fet que han sigut maltractats o que no s'han respectat els seus senyals d'avís.

Adopció i cura d'un GPP

La protectora sempre informarà l'adoptant dels requisits, però és necessari obtenir una llicència a l'ajuntament per l'animal, que és personal i intransferible i renovable cada cinc anys.

Els requisits per aconseguir-la són:

● Ser major d'edat.
● No tenir antecedents penals.
● No estar impedit per tenir aquests gossos per sentència judicial.
● Disposar de capacitat física i psicològica adequada per cuidar d'ell.
● Tenir una assegurança de responsabilitat civil.

A més, la protectora podrà demanar informació per tal d'evitar les adopcions per destinar els gossos a baralles (espàrring).

Respecte a la cura, el gos haurà d'estar censat, amb xip, anar amb morrió i lligat, amb una corretja de menys de 2 m de longitud.

No són gaires coses a demanar per tenir un company amb un gran cor que precisa ser rescatat de l'abandonament i la injustícia. Al Cau tenim moltes històries d'èxit!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem