Afrontant la soledat

És comprensible tenir por i sentir que costa tornar a les ocupacions habituals més enllà de la llar, però tenim la capacitat de decidir com afrontem aquesta situació

El fet de viure la pandèmia per la Covid-19 ens ha conduït cap a una tendència a l'aïllament. La por al contagi i la manca d'oportunitats per fer vida comunitària són alguns dels factors que contribueixen al fet que, avui en dia, moltes persones continuïn passant moltes hores a la llar. D'aquí se'n pot derivar una sensació de soledat no desitjada que, de fet, és una de les problemàtiques actuals més evidents en la gent gran.

Aquesta soledat, si se sosté en el temps, pot arribar a generar elevats nivells de malestar psicològic que es poden acompanyar d'insomni, ansietat, apatia, dificultats en la presa de decisions, somnolència excessiva, sensació de pèrdua de sentit vital, etc. És a dir, que pot afectar a la salut mental de manera molt significativa i, encara que no es vegi a simple vista, aquesta és essencial pel nostre benestar.

Tot i que segurament requerirà un esforç notable fer canvis d'hàbits, sortir de la zona de confort, tornar a socialitzar i gestionar les emocions, és necessari que ens cuidem en el sentit més ampli de la paraula: cuidar-nos no és sobreprotegir-nos, sinó poder nodrir-nos globalment per viure més plenament. Això vol dir que cal posar atenció a les diverses facetes de la vida: des del més bàsic, com l'alimentació i el descans, fins al que és més complex, com les relacions, les aficions, l'autoconeixement, l'espiritualitat...

Malgrat tot, tenir en compte això de vegades no és suficient i es pot requerir l'ajuda de professionals de la salut (psicologia i psiquiatria) per afrontar la soledat o els estats d'ansietat o de tristesa profunda derivats d'aquesta circumstància. No dubteu en posar-vos en contacte amb qui us pugui ajudar. AFA VO, t'acompanyem: 656671227.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem