Afrontar els canvis

Davant d'un gir inesperat de la vida, hi ha molta informació per processar i per sentir

La vida és una successió d'esdeveniments i d'etapes. Algunes d'aquestes transicions són preses de decisions meditades i meticulosament valorades, altres vegades es tracta de girs imprevisibles, de sotracs i de sorpreses agradables que ens modifiquen els plans.

Assumir que la vida és així és sentir la incertesa, acceptar que la part que controlem és bastant reduïda i que hi haurà frustracions i dolors inevitables. Quan es tracta de persones amb demència, sovint a la família li toca afrontar decisions i moments difícils. És per això que és important recordar que, a cada canvi que esdevingui haurem de prendre'ns un temps per integrar-lo.

Probablement, sentirem emocions incòmodes, haurem d'assimilar com seguirà la nostra vida davant d'aquests girs i passarem per un procés d'adaptació que sempre serà diferent (a vegades podrem adaptar-nos amb prou facilitat, i altres cops necessitarem més temps i nous recursos per poder fer-ne front). De fet, estem adaptant-nos constantment tot i que no ens n'adonem perquè vivim amb suficient estabilitat. Per això, davant els canvis més rellevants o més desafiants ens sentirem més descol·locats i, fins i tot, bloquejats. Fins i tot, hi haurà moments en què l'acompanyament de professionals ens permetrà facilitar-nos el camí.

AFA VO, t'acompanyem: 656671227.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem