Aliments d'estiu

Per Sant Joan podem menjar també "La pereta de Sant Joan" que té una temporada curta i és molt gustosa

Les fruites i les verdures són aliments d'origen vegetal primordials per la bona alimentació i nutrició de les persones. Són una de les millors opcions que tenim per aportar líquids. I en el cas de les fruites també contenen hidrats de carboni, perquè tenen sucres, com la fructosa, que li confereix el gust dolç. Contenen vitamines, minerals, com el potassi que és molt beneficiós per les persones que tenen la pressió arterial alta, sucres, hidrats de carboni i ajuden a la digestió.

L'estiu és l'època dels préssecs i les nectarines. És la fruita amb més carotens (vitamina A) i també contenen fibra i potassi. Les nectarines venen ara i ens aporten Vitamina C. El meló i la síndria apareixen al juny, però el millor moment pel meló és a partir de juliol, totes dues fruites són riques en aigua, potassi i antioxidants. En la síndria hi ha licopè que li dona el color vermell característic.

La pera llimonera ve al juliol, conté potassi i tanins que tenen acció astringent. Les prunes també les tenim a l'estiu, n'hi ha de vermelles, grogues i Clàudies. Regulen el trànsit intestinal i les morades contenen pigments (les antocianines) amb poder antioxidant i antisèptic.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem