AMI, a mi!, a mi!

En un món cada cop més digitalitzat i amb informació no sempre fiable, el professorat necessita desenvolupar competències per guiar l’alumnat en l’ús crític i responsable dels mitjans i la informació

En la sopa de lletres on apareixen els acrònims de la nova nomenclatura pedagògica una novetat important n’és l’AMI (Alfabetització mediàtica i informacional).

En un món cada cop més digitalitzat i amb informació no sempre fiable, el professorat necessita desenvolupar competències per guiar l’alumnat en l’ús crític i responsable dels mitjans i la informació. L’alumnat agraeix especialment aquest tipus d’ajuda en el seu procés d’afirmació de la mateixa identitat i opinió pròpia. Es tracta d’explicar com i amb qui verificar continguts per analitzar i validar la informació trobada a les xarxes socials. Facilitem que puguin distingir entre fets i opinions, que identifiquin biaixos. Destriar informació fiable entre continguts maliciosos, notícies falses, imatges i vídeos manipulats o creats per IA, i la propaganda.

La formació en AMI ha d’incloure una reflexió profunda sobre l’ús pedagògic de les tecnologies i els mitjans. Amb espais per experimentar, compartir experiències i desenvolupar projectes innovadors. Contribueix a l’empoderament del professorat com a professionals amb capacitat d’adaptar-se als canvis socials i tecnològics. Repercuteix positivament en la qualitat de l’ensenyament i l’aprenentatge de l’alumnat.

Convé que la proposta DESFAKE (amb suport de l’Ajuntament) de formació al professorat de secundària de Sant Cugat del Vallès pugui ampliar el nombre restringit de places.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem