ANC i Òmnium Sant Cugat criden novament a la mobilització ciutadana pacífica

Ambdues entitats condemnen la presó sense fiança per als seus líders nacionals

Els representants de l'ANC Sant Cugat i Òmnium Sant Cugat, Josep Lliberia i Lluís Bonet respectivament, han fet una crida a sortir al carrer de manera "pacífica i democràtica" aquest dimarts, 17 d'octubre, en resposta a la presó incondicional per Jordi Sánchez i Jordi Cuixat aquest dilluns, 16 d'octubre.

Per aquest motiu, s'han convocat aturades a les 12 hores aquest dimarts davant dels llocs de treball i els ajuntaments. L'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix s'han sumat a la convocatòria per les dotze del migdia. A la tarda s'ha convocat una marxa a Barcelona, que sortirà a les vuit del vespre del passeig de Gràcia amb Diagonal i acabarà a Francesc Macià. Per a la concentració de la tarda, el CDR crida els santcugatencs a trobar-se a les 17.30 hores a la plaça d'Octavià a les 17.30 hores per baixar a Barcelona.

Igualment, el Comitè també ha cridat a concentrar-se el dimecres, dia 18, a les 19 hores a la plaça de la Vila, on se celebrarà una assemblea.

Una crida que arriba després que la jutgessa de l'Audiència Nacional (AN) Carmen Lamela ha decidit enviar a presó sense fiança al president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Lliberia ha volgut mostrar el "suport absolut" a tots dos. Ho ha fet lamentant que s'estigui "privant de llibertat a dues persones, en ple segle XXI, amb un argument de democràcia", quan, com ha reiterat, "la realitat és que a Espanya, ara mateix, tornen a haver-hi presos polítics".

Davant d'aquest fet, Lliberia ha apel·lat a Europa. "El que no sabem és què n'ha de dir d'això Europa ara. Si tornarà a girar la cara de nou...". En aquest sentit, ha afirmat que si això passa, "potser hem de començar a pensar que aquesta no és la nostra Europa i no ens representa".

Per la seva banda, Lluís Bonet també ha lamentat aquesta mesura de l'Audiència Nacional. "Tornem a tenir presos polítics. Dues persones que no han delinquit, no han matat a ningú... som pacífics, som entitats que hem treballat per la cultura", ha afirmat. Igualment, s'ha mostrat a l'expectativa davant la reacció d'Europa davant d'aquesta situació.

Bonet ha reivindicat a participar de les concentracions i aturades previstes per aquest dimarts, de manera pacífica.

 
Comentaris

Destaquem