Quasi tothom ha sentit parlar de l'alimentació saludable, sabem que hem de menjar una dieta variada de fruites, verdures, peix i en menor mesura carns i pocs productes de bollería o processats, però en la manera de menjar també hi ha unes normes que alguns de nosaltres desconeixem.
El sucre és el pitjor enemic que tenim en els nostres àpats i no serveix de gaire comprar productes que ens diuen que no en té, perquè tots els edulcorants porten derivats, com la fructosa o altres preparats químics que no són gens bons per la salut. Hauríem d'acostumar-nos de consumir els aliments en estat natural, acceptar els gustos àcids o amargs perquè de fet ja en contenen, de sucre.
Hem d'aprendre a menjar lentament i això es tradueix en realitzar els àpats principals en un mínim de 20 minuts, que és el temps que necessita el nostre termòstat de la gana per fer-nos la sensació de sacietat. S'han de mastegar els aliments amb cura unes 15 o 30 vegades a fi de donar temps per assaborir-los. Una bona manera de fer-ho és que cada vegada que ens posem un aliment a la boca deixem els coberts recolzats a la taula i no els tornem a agafar fins que la boca estigui ben buida. Amb el got d'aigua o de vi hauríem de seguir la mateixa rutina.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.