Aprendre a menjar bé

A mesura que anem triturant els aliments, van apareixent nous sabors que ens perdem quan mengem molt de pressa

Quasi tothom ha sentit parlar de l'alimentació saludable, sabem que hem de menjar una dieta variada de fruites, verdures, peix i en menor mesura carns i pocs productes de bollería o processats, però en la manera de menjar també hi ha unes normes que alguns de nosaltres desconeixem.

El sucre és el pitjor enemic que tenim en els nostres àpats i no serveix de gaire comprar productes que ens diuen que no en té, perquè tots els edulcorants porten derivats, com la fructosa o altres preparats químics que no són gens bons per la salut. Hauríem d'acostumar-nos de consumir els aliments en estat natural, acceptar els gustos àcids o amargs perquè de fet ja en contenen, de sucre.

Hem d'aprendre a menjar lentament i això es tradueix en realitzar els àpats principals en un mínim de 20 minuts, que és el temps que necessita el nostre termòstat de la gana per fer-nos la sensació de sacietat. S'han de mastegar els aliments amb cura unes 15 o 30 vegades a fi de donar temps per assaborir-los. Una bona manera de fer-ho és que cada vegada que ens posem un aliment a la boca deixem els coberts recolzats a la taula i no els tornem a agafar fins que la boca estigui ben buida. Amb el got d'aigua o de vi hauríem de seguir la mateixa rutina.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem