Autoconeixement per cuidar millor

Invertint en el nostre propi coneixement i benestar, podem oferir una cura més significativa

L’autoconeixement és una eina valuosa en l’art de cuidar. Coneixent les nostres fortaleses, debilitats i límits, podem oferir una cura més efectiva i compassiva a qui ens envolta. Quan ens coneixem bé, tenim habilitats per reconèixer les nostres necessitats i les de les altres persones, cosa que ens permet respondre de manera més adequada a les situacions que se’ns presenten. Per exemple, si sabem que som propenses a estressar-nos, podem aprendre tècniques que ens ajudin a mantenir la calma en moments difícils.

Si reconeixem que necessitem temps en soledat, podem establir límits saludables en les nostres relacions i comunicar les nostres necessitats de manera clara i respectuosa. A més, l’autoconeixement ens permet identificar les nostres àrees d’interès, fet que pot inspirar-nos a buscar activitats significatives que ens proporcionin satisfacció i benestar. L’autoconeixement no s’acaba mai, les persones sempre podem continuar explorant dins nostre maneres d’enriquir la relació amb nosaltres: revalorant els nostres hàbits, provant alguna nova afició, decidint continuar formant-nos en alguna direcció... Només cal deixar a un costat la mandra i la por que de vegades pot fer de trobar-nos amb nosaltres. Invertint en el nostre propi coneixement i benestar, podem oferir una cura més significativa i feta a mida.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem