L'Autònom, el gran desconegut (II)

Si tens una bona idea o domines clarament algun tipus de servei o de tasca, ja tens el més important

Per què he de fer un pla de negoci? Si no tens ganes o no saps fer un petit desenvolupament de què vols, poques possibilitats tindràs de començar la feinada que dona tenir una empresa i no podràs tenir el control de tot el que necessites i del que pots perdre (diguem-li inversió). Si tens una bona idea o domines clarament algun tipus de servei o de tasca, ja tens el més important, que és el sentit propi del negoci.

Però siguem clars, necessitaràs una quantitat de diners per invertir, sense la qual no podràs fer ni la meitat de les coses que es precisen per tenir un negoci. Després, dona una ullada a les teves necessitats familiars per veure si et pots permetre el luxe de muntar-ho tenint en compte que, estadísticament, de cada deu negocis, només progressen favorablement, dos. Sent positius...

Anota:

1. Si pots, no demanis cap crèdit al banc, perquè si al final no va bé, pots perdre molt.

2. Si demanes un préstec ICO, assegurat que és per pagar només les despeses necessàries. Mai t'agafis un sou com si estiguessis autocontractant-te.

3. Agafa el que puguis dels teus estalvis i si no, potser tens un familiar que té diners i que vol invertir en el teu projecte. Si li mostres el teu pla de negoci i veu la teva il·lusió, és possible que et doni un cop de mà.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem