Begudes energètiques

El cos rep les begudes energètiques com una bomba, per l'alta quantitat de sucre que contenen

Un article del nutricionista Julio Basulto parla de les begudes energètiques en nens i adolescents i diu que no proporcionen energía, sinó que provoquen taquicàrdia, fan perdre la son, causen nerviosisme i poden arribar fins i tot a crear un estat depressiu.

En les escoles estan farts de repetir que els infants i els adolescents haurien d'evitar consumir productes amb grans quantitats de sucre, perquè entre d’altres efectes no desitjats, provoca obesitat. Però les begudes energètiques ens les mirem amb altres ulls perquè pensem que després de practicar algun tipus d'esport és bo per l'organisme dels menors prendre una dosi de sucre addicional.

S'han fet estudis sobre aquest tema i L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició diu que molts adolescents en beuen en gran quantitat i que sovint les barregen amb alcohol per allargar les sortides de festa o les fan servir per estudiar de nit. Però el més preocupant és que nens d'entre 3 i 10 anys les consumeixen habitualment com qualsevol refresc amb el desconeixement per part dels pares que contenen un alt contingut de cafeïna, una llauna de mig litre posseeix l'equivalent a tres cafès i uns 15 sobres de sucre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem