Els beneficis dels condroprotectors en la salut del gos

El condroprotector és un dels avanços en matèria preventiva més eficaç que existeix per aquesta malaltia i per a frenar l'artrosi

La majoria dels amants dels gossos sabem què és la displàsia i coneixem les conseqüències que té sobre la qualitat de vida dels nostres companys peluts.

Beneficis

La displàsia és una malformació de les articulacions posteriors, que es produeix quan el fèmur no encaixa bé en el maluc, generant inestabilitat, dolor i problemes de mobilitat. Una malaltia molt relacionada amb el creixement ràpid dels cadells, singularment els de grandària més gran, però que també afecta a tota mena de mides.

L'origen sol ser genètic. I, aquí és on entren en joc els beneficis dels condroprotectors que actuen de forma preventiva. Es tracta d'un complement nutricional a base de Glucosamina, àcid hialurònic, col·lagen i condroitín sulfat que augmenta la hidratació i nutrició dels cartílags, millorant la seva elasticitat. A més, és un producte natural.

Com prevenir des de l'etapa de cadell

Com dèiem, la displàsia i en general els problemes articulars no són d'origen congènit, i per això podem prevenir la seva aparició o, almenys, reduir els seus efectes. Per tant, les cures proporcionades al teu cadell els primers anys de vida són claus:

● Assegura't que fa l'exercici adequat a la seva edat i salut.

● Proporciona-li una dieta equilibrada perquè estigui ben alimentat però sense sobrepès.

Cures específiques en gossos grans

No obstant això, si el teu gos ja té uns anys, sempre pots fer alguna cosa per a millorar la seva qualitat de vida, encara que ja hagin aparegut símptomes d'artrosis, com en el cas del nostre company Rock. Alguns consells són:

● Evita que el gos estigui exposat al fred i a la humitat. Reserva-li un racó calent i confortable a casa.

● Procura que no agafi ni un gram de més perquè repercuteix directament en la seva mobilitat i dolor.

● Feu passejos més curts i tranquils i a ser possible per llocs tan plans com sigui possible, per a facilitar-li el moviment.

Si vols informació sobre apadrinar o adoptar en Rock, pots contactar en Francesc de 10 a 20 h al 646135025 o escriure a info@cauamic.cat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem