Bones pràctiques amb moto

A més de ser una forma ràpida de desplaçar-vos, la motocicleta pot ser un mitjà de transport molt segur si s’atenen les normes de circulació i el manual de bones pràctiques

• Atenir-se a les normes i límits de seguretat: És fonamental el respecte a la resta d’usuaris de la via i als vianants, però també no superar la velocitat màxima, obeir les prioritats, semàfors i normalització de l’enllumenat. Per altra banda, és imprescindible portar casc homologat.

 

 

• Portar l’equipament adequat i tenir la moto sempre a punt: És important portar la roba adequada: jaqueta reflectora amb proteccions en espatlles i esquena, guants, pantaló llarg i calçat apropiat. És recomanable realitzar revisions periòdiques a la moto i preocupar-vos pel seu manteniment. 

 

 

• Manual per a una correcta circulació: Si dubteu és millor que no us atreviu; i si penseu que no us han vist és millor fer-se escoltar i veure. Preveieu les hores de més trànsit i les vies en pitjor estat per evitar preses, estrès, fatiga i cansament. És molt important eludir distraccions. Circuleu en línia recta i evitar el ziga-zaga entre cotxes, sempre senyalitzant cada maniobra i mantenint la distància de seguretat. 

 

 

• Cal tenir cura amb les trampes urbanes: En els passos de vianants cal extremar la precaució; les línies de pintura, tapes de clavegueram, taques d’oli... redueixen l’adherència sobretot amb pluja. Els vehicles aturats o en segona filera poden generar situacions de perill.

 
Comentaris

Destaquem