Us cal un certificat de coneixements de català?

A les proves hi podeu prendre part sempre que tingueu setze anys o més en el moment de realitzar-les, amb independència de la vostra nacionalitat

La Secretaria de Política Lingüística cada any anuncia per aquestes dates la convocatòria dels exàmens per obtenir els certificats oficials de coneixements de català. Igualment, per assolir algun dels nivells que estableix el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR d’ara en endavant) podeu fer un curs al Servei Local de Català de Sant Cugat i, si el supereu, rebreu el títol acreditatiu corresponent. Ara bé, si sou ànimes autodidactes i us voleu presentar per lliure sense necessitat de fer cap curs, us podeu acollir a aquesta convocatòria de la Secretaria.

Per si ho desconeixeu, us recordem que els nivells a què fa referència el MECR per a aquesta convocatòria són el Bàsic (A2), l’Elemental (B1), l’Intermedi (B2), el de Suficiència (C1) i el Superior (C2). A continuació us detallem les dates d’examen que s’han fixat per a cada nivell al 2023: 10 de juny, nivell A2; 27 de maig, nivell B1; 13 de maig, nivell B2; 20 de maig, nivell C1; 22 d’abril, nivell C2.

Per presentar-vos-hi primer cal tramitar la sol·licitud d’inscripció. Precisament, la principal novetat en la convocatòria d’enguany és que el període de presentació de sol·licituds per a la prova de nivell Superior (C2) s’avança respecte de la resta de nivells i s’ha programat del 23 de gener al 2 de febrer. A més, si s’arriba a les 7.000 sol·licituds d’examinands abans de la finalització del termini, es tancarà la inscripció. En canvi, el període de sol·licitud d’inscripció per a la resta de nivells (A2, B1, B2 i C1) és del 9 al 22 de febrer. Tanmateix, si entre els quatre certificats s’arriba a les 4.000 sol·licituds abans de la finalització del termini, també es clourà la inscripció.

La sol·licitud d’inscripció la podeu formalitzar per Internet en l'apartat “Tràmit d'inscripció a les proves per a l'obtenció de certificats de llengua catalana” del web de Gencat. O, si ho preferiu, podeu fer el tràmit presencialment en qualsevol de les oficines d’atenció ciutadana de la Generalitat. En tot cas, no val a badar, ja que aquesta convocatòria només és un cop l’any!

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem