Cerca aquestes 10 flors al bosc de Collserola

La primavera omple el nostre entorn de flors i hem de recordar que som privilegiats de poder gaudir de la serra de Collserola per observar-les.

Us proposem que mentre gaudiu del passeig pels boscos de casa nostra feu l'exercici de descobrir quines flors us envolten. Per això us fem un llistat de 10 plantes que han florit ben a prop de la ciutat. Les heu vistes? Gaudiu de la seva olor!

Les flors de primavera a Collserola

Arç blanc

Arç blanc: arbust de port mitjà, espinós, de fulla caduca amb forma semblant al julivert, flors blanques molt abundants, aromàtiques. Viu a les vores del bosc i als camins.

Estepa blanca

Estepa blanca: petit arbust de fulles d'un verd blanquinós, piloses, de fet el seu nom el deu al color de la fulla i no de la flor, que és rosada amb el centre grogós, el color destaca com també la seva grandària i la profusió de flors a la primavera.

Estepa borrera

Estepa borrera: petit arbust amb les fulles de color verd fosc, més clares per sota. Les flors són petites i blanques amb els pistils i estams grocs.

Marfull

Marfull: arbust perennifoli de flors blanques o rosades disposades en corimbes, talment com rams.

Bruc

Bruc: planta de fulles verdes tot l'any i de flors petites, generalment blanques o roses, en forma de gerreta i agrupades en ramells.

Cirerer de pastor

Cirerer de pastor: les seves flors blanques d'agradable olor donaran lloc a un fruit carnós de color vermell la pròxima tardor.

Borratja

Borratja: de fulles grosses, ovades i molt rugoses, i de flors grosses, d'un bell blau, agrupades en cimes terminals.

Orenga

Orenga: planta herbàcia perenne, de fulles ovades i flors de color violaci rosat en ramells i amb qualitats tòniques i digestives i emprada també com a condiment.

Romaní

Romaní: arbust perennifoli molt aromàtic, de fulles linears, flors blavoses en petits ramells, emprat com a planta ornamental i remeiera i també com a condiment.

Espígol

Espígol: planta herbàcia perenne, de fulles lanceolades i flors blaves agrupades. Els olis essencials de l'espígol serveixen per fabricar l'aigua de lavanda.

 
Comentaris

Destaquem