Com barrejar estampats

En funció de les diferents parts de la casa

Hi ha recursos que ofereixen moltes opcions per aconseguir ambients acollidors, gens recarregats però amb personalitat. Com, per exemple, barrejar estampats i gammes de color. Us donem les claus per fer-ho amb èxit en tota mena de suports, elements i superfícies: parets, terres, tèxtils, papers pintats, catifes, elements decoratius...

Primer heu de mantenir la ment oberta a totes les opcions, a altres possibilitats en les quals potser no havíeu pensat en un principi. Per això és important inspirar-se en allò que us agradi i experimentar.

També és necessari assumir un cert risc i barrejar estampats sense por. En funció de la mida de l’estança, podreu barrejar de 3 a 5 estampats.

En aquest sentit, haureu de combinar patrons de diferent escala de mida: un estampat de gran format XXL, i també mitjans i petits.

Un dels secrets per barrejar estampats i triomfar és repetir un color o un disseny. Teniu en compte altres factors que influeixen en l’efecte global: la intensitat del color, la textura dels materials, la sensació que causa un patró decoratiu determinat, etc.

Fins aquí la teoria. Una altra cosa és posar-ho en pràctica.

  • En el saló

Definiu quins són els elements imprescindibles (sofà, butaca, taula de centre, làmpades...) i els complementaris (tèxtils, catifes, accessoris, decoració de paret...). Deixeu un imprescindible en estampat llis, el sofà per exemple, i afegiu esquemes i ‘prints’ en cadires, butaques, coixins, etc. En el cas dels coixins, el millor és barrejar alguns llisos amb altres estampats.

  • En el dormitori

És millor que aposteu per un efecte serè i relaxat. El nombre perfecte d’estampats diferents oscil·la entre un i dos.

Quant a on posar-los, la paret del capçal és el lloc perfecte. Què tal un cridaner paper pintat de motius geomètrics? I un disseny floral? La roba de llit o la catifa també poden acollir mol bé dissenys estampats.

  • En la cuina

Les parets i els terres són les superfícies que podeu decorar amb estampats. Hi ha un grapat de revestiments ceràmics decorats amb motius que podeu utilitzar per decorar les parets. O també és possible instal·lar rajoles llises de forma que creïn patrons de disseny. Un exemple són les rajoles rectangulars col·locades en espiga.

 
Comentaris

Destaquem