Però pocs saben que n’hi ha diferents varietats. La més comuna és l’alfàbrega verda (Ocimum bacilicum) que podeu aconseguir a qualsevol lloc i llueix brillant i compacta.
Una altra varietat menys comuna és l’alfàbrega morada (Cimum basilicum var. Purpuparascens), que té fulles ovalades de color porpra i una aroma especiada. Durant l’estiu, a més, regala unes petites flors roses.
Sigui quina sigui la varietat conreada, l’alfàbrega no requereix gaires cures, encara que és molt sensible a les gelades i, per això, cal arrecerar-la quan el clima sigui fred.
Si voleu conrear alfàbrega, podeu comprar una planta petita i plantar-la o bé fer-ho mitjançant llavors en planters, sempre a finals d’hivern o a principis de primavera. Ubiqueu els planters en un lloc assolellat, en terra humida amb un bon drenatge. Una cop que hagin nascut les plàntules trasplanteu-les al seu lloc definitiu.
El cicle de vida de l’alfàbrega finalitza quan arriba el fred, encara que la planta pot durar més temps a l’interior. Però tard o d’hora s’assecarà i morirà. La bona notícia és que veureu unes flors petites i, darrere seu, unes llavors que podeu recollir per guardar i conrear a la primavera.
Font: www.jardineriaon.com
Subscriu-te al butlletí
Facebook
X
Instagram
YouTube
WhatsApp
Telegram
TikTok