Com és el procés d’orientació profesional

En totes les àrees d'un ésser humà que viu en un entorn socioempresarial, seran molts els moments en què requerirà ajuda

Antigament, hi havia moltes empreses i molta gent per treballar i a tothom li mancava alguna cosa: o professionals o feina.

En els últims temps, després de la recessió dels "baby bomers" i el decreixement de naixements, a més d'una pressió cada vegada major per tenir estudis, màsters, idiomes, postgraus, etc. ha fet que sigui una societat de competició estressant. Els joves no saben ni per on tirar (generalitzant) i els que ja estem en aquest món, pensem que per l'edat, ja som relíquies pel mercat.

La part psicològica, que no es tracta a una sessió d'orientació professional (anomenada també coaching), sempre està present, perquè a la punta de l'iceberg trobem les seves necessitats més superficials. Però si no esbrinem el que hi ha sota la primera necessitat, no podrem avançar per tal de tenir totes les dades que ens permetran acompanyar-lo en el seu procés professional de, recerca d'una feina, canvi d'empresa o soc jove i no tinc clar que fer amb el meu futur.

Esbrinar no significa tractar. Però si ajudem a un client, no ho farem si sabem que s'acaba de trencar una cama o perdut un pare, sense parlar-ho abans.

Han d'estar psicològicament forts per prendre decisions i fer els canvis vitals que han d’afrontar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem