Com puc triomfar en un procés d'Orientació Professional (III)

Tots tenim alguna connexió que pot fallar en un moment o en un altre

Durant un procés d'orientació, no només hem de pensar si és el que ara ens cal (un canvi de feina), o és millor veure si puc canviar la forma de veure les coses que no m'agraden de la feina i intentar solucionar-ho per tornar-hi amb força. També és important, resumint el que s'ha dit en les anteriors edicions, veure si és que hi ha quelcom de la meva personalitat que no funciona bé, i tractar-ho amb l'orientador, que hauria de ser psicòleg i encara que no sigui clínic, tindrà una molt bona base per ajudar-te.

Per cert, no t'espantis, que tots tenim "alguna cosa" que no tira del tot bé. Penseu que el nostre cervell té milions de connexions neuronals i que no són perfectes. Com deia Freud: "tu estàs bé perquè no hem posat nom al què et passa". Si tothom et repeteix les mateixes coses moltes vegades, potser tenen raó: posa-hi atenció, no t'ho prenguis malament i treballa-ho. Si necessites una teràpia clínica, també pots complementar-ho.

A vegades, anem de feina en feina sense saber per què som despatxats constantment. I sempre cerquem culpables al voltant sense adonar-nos que potser nosaltres tenim alguna forma d'actuar que no està bé, almenys, per treballar en una feina i dins d'una societat que té les seves normes ben establertes.

Estàs preparat per l'autocrítica?

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem