Consells per decorar la teva llar i el teu jardí

La connexió amb la natura torna a ser tendència aquest any i s’imposen els espais oberts

Sant Cugat, com la resta de ciutats del país, ha patit les conseqüències més severes d’una pandèmia que ha capgirat la societat durant mesos i que, dos anys després, encara té conseqüències en els hàbits i formes de viure i treballar. L’interior de les cases dels santcugatencs va experimentar canvis importants durant els pitjors moments de la COVID-19 i ara també. La connexió amb la natura torna a ser tendència aquest any, s’imposen també els espais oberts i polivalents als habitatges i la decoració minimalista segueix estant molt de moda. Les tendències de la llar del 2022 ajuden als santcugatencs, un any més, a millorar el confort i el benestar a l’interior de casa seva en un context difícil. Com deia el cèlebre arquitecte internacional Le Corbusier, “la casa ha de ser l’estoig de la vida, la màquina de la felicitat”.

Per viure més feliç a casa teva, el TOT Sant Cugat t'ofereix consells molt interessants en la decoració de la teva llar i el jardí.

Com fer un jardí sostenible amb plantes i arbres autòctons

Tenir un jardí sostenible ofereix molts avantatges i un dels principals és el manteniment escàs que té. Per reduir el consum d’aigua del nostre jardí, cal apostar plantes i arbres autòctons que s’alimentin sobretot de l’aigua de la pluja. Per saber les plantes autòctones més sostenibles per al teu jardí de Sant Cugat, cal fer un repàs de les plantes i arbres autòctons que ha classificat el Parc Natural de la Serra de Collserola i que es poden trobar amb abundància.

esparraguera

Esparraguera
Asparagus acutifoliusv

bruc boal

Bruc boal
Erica arborea

heura

Heura
Hedera helix

Piblanc

Pi blanc
Pinus halepensis

 

alzina

 

Alzina
Quercus ilex

romani

Romaní
Rosmarinus officinalis

 

esbarzer

Esbarzer
Rubus ulmifolius

 

arítjol

Arítjol
Smilax aspera

 

figuera

Figuera
Ficus carica

Com aconseguir que la teva casa sigui més fresca?

decoracio flors

 

Per contrarestar les altes temperatures de l'estiu, tens diferents opcions per refrescar la llar:

 • Aprofita el sol: La llum natural té molts beneficis per al benestar. Per això, obre cortines i fes servir teles translúcides en lloc de teles opaques.
 • Decora amb flors: Omple la llar de flors per donar-li frescor.
 • Pinta: El color de les parets influeix molt en l’estat d’ànim de les persones i en la recepció de la llum. Per aquests motius, cal canviar els colors de les parets per donar-li un altre aire al teu habitatge i més llum.
 • Canvia la roba de llit. Renova la roba del llit per guanyar encara més frescor al teu habitatge.  Els teixits de cotó són molt recomanables.
 • Penja cortines de lli. Les cortines influeixen molt en la frescor de la teva llar.  Posar-les amb teixits de lli és clau per tenir una casa fresca.

A banda d'aquests consells, per millorar el benestar a la teva llar també és molt important que ordenis el lavabo.

Idees per ordenar els armaris del lavabo com un professional

decorar lavabo

 

 1. Fes servir caixes o separadors. Ordena les pinces, material de maquillatge i altres accessoris petits en caixes i separadors transparents i així evitaràs que aquests objectes circulin per tot el calaix.
 2. Aprofita la porta. El darrere de la porta del lavabo acostuma a ser un lloc mal aprofitat. Per millorar l’ordre, col·loca els pots més grans en una columna de cistelles darrere la porta.
 3. Lleixes a la paret. Per organitzar els objectes que facis servir més de manera més freqüent pots instal·lar unes lleixes al costat del mirall.
 4. Cistelles a la dutxa
  Si vols evitar que hi hagi una gran quantitat de pots a sobre de la banyera, col·loca unes cistelles metàl·liques o un dosificador de xampú per estalviar plàstic.

També t'ajudarà a millorar el benestar a la teva llar, estrenar una vaixella nova.

Com escollir una vaixella nova per a la teva llar?

nova vaixella

 

La vaixella és un dels elements imprescindibles d’una llar perquè es fa servir cada dia almenys en un dels àpats.
Per això, abans de comprar-ne una de nova, val la pena aturar-se a pensar com ha de ser la nova adquisició.

 • Les vaixelles blanques, aposta segura. Les vaixelles blanques i de porcellana són atemporals i sempre són tendència. A més, ofereixen una gran resistència.
 • Escull una vaixella de qualitat. Els plats estan sotmesos a un ritme diari molt exigent i a canvis de temperatura constants. Escalfem aliments al microones i els refredem a la nevera. Per tant, si la vaixella és de qualitat, trigaràs més a comprar-ne una de nova.
 • Compra una vaixella amb el teu estil. Els plats que adquireixis per a la teva llar han de respondre a la teva personalitat. I també a la decoració de la teva llar. Han de ser coherents amb el color de les parets i les estovalles o l’estil dels coberts.
 • Adquireix la teva vaixella per peces. No compris una vaixella que inclou plats fondos, plans i de postres si només faràs servir els plats plans. Per evitar tenir més peces de les necessàries, compra només aquelles que necessitis.

Més enllà d'aquests consells, viure en un pis petit també pot aportar benestar i felicitat a casa teva. Només és qüestió de treure-li el màxim profit.

Com treure el màxim profit als pisos petits

pisos petits

 

Sant Cugat és una població que té pisos i cases amb molts metres quadrats, però també hi ha força habitatges que mesuren un màxim de 40 metres quadrats. Per aprofitar millor l'espai, pots seguir els següents consells:

 • Elimina les portes. En els pisos petits les portes només fan que ocupar els espais.  Aposta per una cuina oberta amb una bona campana extractora per evitar que l’olor del menjar s’escampi pel pis.
 • Colors clars. El color de les parets és fonamental per millorar la lluminositat de l’estança i dona amplitud.
 • Aposta pel minimalisme. En interiorisme menys és més i sobretot quan els pisos són petits. Tria bé els mobles que col·locaràs i evita qualsevol objecte superflu.
 • Mobles multifuncionals. Si pots tenir un moble que faci dues funcions, millor que només una. Pensant amb el teletreball, per exemple, pensa en una taula i una cadira per al menjador que et permeti treballar bé.
 • Els racons també compten. En els pisos petits qualsevol cantonada és aprofitava i és una excel·lent ubicació per instal·lar mobles d’emmagatzematge.
 •  Juga amb els miralls. Aquest element és molt adient per a decorar una estança petita i donar més sensació de profunditat.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem