Consells per aconseguir una catifa vintage

Potser que us agradin les catifes modernes, de nova factura, amb dissenys minimalistes i contemporanis. És una opció molt vàlida a l’hora d’escollir aquest complement tèxtil que tant aporta als interiors

Però, si esteu buscant una catifa vintage antiga, necessitareu tenir clares algunes coses que puguin ajudar-vos a encertar.

• Fixeu-vos en el disseny:

el tipus de dibuix que reprodueix una catifa diu molt de la seva procedència i també pot posar una mica de llum sobre quina és la seva antiguitat. Informeu-vos i apreneu a distingir uns patrons d’altres.
 

• Observeu els colors:

el fet que estiguin lleugerament apagats o tènues pot indicar que és una catifa artesanal i que té els seus anys. Segurament l’artesà que la va fabricar va utilitzar tints vegetals, la qual cosa li dóna a la catifa una naturalitat molt especial.
 

• Les catifes artesanals no són perfectes.

La seva textura no és completament regular i en això resideix part del seu encant. Si la catifa té alguna imperfecció, això voldrà dir que segurament estigui feta a mà.
 

• Els senyals de desgast que pot presentar una catifa vintage en determinades zones, o si té un dels vorals una mica desfilat, són una prova que és antiga.

És cert que aquests desperfectes poden devaluar-la, però també demostren que es tracta d’una antiguitat.

FONT: decoracion2.com

 
Comentaris

Destaquem