Consells i precaucions per tenir gats en pisos

Tenir un gat en un pis no és complicat, però li hauràs de crear un entorn confortable perquè s’hi trobi a gust

T’has plantejat adoptar un gat, però tens por que en un pis no s’hi acabi de trobar a gust. No et preocupis. Tenir un gat en un pis no és complicat, ja aquests animals són casolans i, de seguida, s’acostumen a viure en aquests espais. Això sí, hauràs de crear-li un entorn confortable. En aquest, no hi podrà faltar un lloc perquè pugui descansar amb les condicions de temperatura idònies, sense massa fred ni molta calor.

També, perquè es vagi acostumant a l’espai, és clau que posis una caixa amb sorra en el mateix lloc perquè se’l pugui fer seu.

D’altra banda, també hauràs de tenir en compte que la higiene és molt important. Raspalla el teu animal amb freqüència i el relaxaràs.

A més, si vols viure amb un gat en un pis també hauràs de deixar totes les portes obertes. Són animals territorials i es posaran molt nerviosos si veuen que hi ha llocs on no poden accedir-hi.

Finalment, per entretenir-lo i perquè sigui més feliç a casa teva, dona-li joguines. Juga amb ell i estimula’l molt per evitar que agafin sobrepès o obesitat, el mal típic dels gats que viu en pisos.

Què fer amb els gats en pisos?

1.- Bon Lloc de descans
Defineix en el teu pis un lloc on pugui descansar i que no pateixi condicions climatològiques extremes.

gats lloc descans

2.- Caixa amb sorra
Col·loca una diferents caixes de sorra per tota la casa perquè el gat es faci seu l’espai i evitar males olors

gats caixa sorra

3.- Portes obertes
Els gats es posen nerviosos si veuen que hi ha llocs del pis que no poden accedir i, per tal d’evitar-lo, es recomana obrir les portes.

gats portes obertes

4.- Cuida la higiene
Perquè el teu gas sigui feliç i estigui a gust al teu pis, mira de tallar-li les ungles, netejar-li les orelles i raspallar-li sovint el pèl.

gats higiene

5.- Joguines
Els joguets són perfectes perquè el gat s’entretingui al teu pis i es mogui i faci una mica d’exercici. És una bona manera d’estimular-lo.

gats joguines

6.- Procura que es mogui
Els gats que estan en pisos tenen tendència a agafar sobrepès i obesitat. Per evitar-ho estimula’l amb jocs diversos.

gats moguts

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem