Conte de Nadal: La finestra

Un conte de Nadal de Virginia Bernal

El poble està nevat i fa molt de fred. La gent prepara les taules de Nadal i els vidres s'entelen amb l'escalfor de les famílies que riuen i s'abracen.

Un home sembla caminar sobre la neu al silenci de la foscor.

Una petita finestra deixa veure una llum daurada que convida a entrar-hi, aquell home la neteja amb l'abric i se submergeix en la història d'aquella llar.

Observa dos nens petits que estan asseguts jugant amb cartolines de colors, estan entusiasmats retallant i dibuixant. Al fons una dona està cuinant, deu ser segurament la seva àvia, l'observa detingudament, té els cabells blancs, ella segueix somrient, es gira a mirar als néts.

L'àvia els crida a parar taula, van corrents a la cuina i pugen a les cadires i amb una gran estirada estenen les velles estovalles, riuen i no paren d'estirar a l'àvia del davantal. En acabar de portar-ho tot, l'agafen de la mà i li tapen els ulls.

Ella en silenci, els hi diu que deixin de jugar que ja és hora de sopar, els nens no paren de córrer d'una banda a l'altra i llavors la prenen cadascun de la mà.

-Obre els ulls, àvia!

Ella, deixa caure una llàgrima i els acarona amb tendresa.

-Aquesta nit hem volgut que sigui un Nadal molt bonic i que els que ja no hi són, se senten de nou a taula i que no estiguis trista;

- Àvia sabem que no podem tornar-te'ls, però potser si imaginem que són a prop aquesta nit, podrem pensar que són aquí.

A la taula, cartolines de colors que tenen cares mal dibuixades entre cors retallats. S'entela de nou el vidre i el torna a netejar, algú ha trucat a la porta, un dels petits ha sortit a obrir, ara es veu persones que entren amb safates de menja, el vidre es torna a entelar, l'anciana s'atura i mira cap al vidre, s'acosta i xiuxiueja:

- Fill vés-te'n ja tranquil

El poble està nevat i fa fred, és Nadal, l'home se'n va caminant a poc a poc per sobre les seves petjades.

Diu la història que en sortir l'anciana al carrer no va trobar cap empremta a terra.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem