Societats realment inclusives: fem lloc a la demència!

Enderroquem les barreres que limiten la participació plena dels qui viuen amb aquesta patologia

És hora de construir una societat veritablement inclusiva tot reconeixent el valor i la dignitat de cada persona, independentment del seu estat cognitiu. Fem lloc a la demència i enderroquem les barreres que limiten la participació plena dels qui viuen amb aquesta patologia.

Imaginem una societat on les persones amb demència siguin vistes i tractades com a membres actius i respectats. En aquest món inclusiu, els carrers estarien dissenyats pensant en les necessitats de tothom, amb senyalització clara i accessible per facilitar que les persones poguessin desplaçar-se tan autònomes com fos possible.

Hi hauria activitats adaptades per a persones amb demència i professionals formats en la seva inclusió, de manera que podríem compartir espais. Es fomentaria la participació en la presa de decisions i es crearien oportunitats perquè les persones amb demència continuessin contribuint activament a la comunitat.

La societat inclusiva que somiem seria un lloc on es prioritzés el suport i la solidaritat entre tota la ciutadania i, per tant, les persones que cuiden tindrien un suport de qualitat. És hora de fer realitat aquesta visió tot i que sabem que no és un camí fàcil: comencem per oferir-los una vida el més digne possible i una bona qualitat de vida! Des d'AFA VO comencem a introduir espais compartits, si vols informació ens trobaràs a la Casa de Cultura o al telèfon 656671227.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem