Comença l'1-O amb els col·legis plens a Sant Cugat

A les cinc del matí s'han organitzat diverses activitats als col·legis electorals, com esmorzars populars

La Casa de Cultura, el Casalet de Valldoreix o el PAV3, i tots els altres col·legis de Sant Cugat, estan ara mateix plens de gom a gom esperant poder obrir portes per les votacions d'aquest diumenge 1 d'octubre a les 9 del matí. Ara mateix hi ha cues als col·legi electorals, la gent espera per poder votar. 

Els Mossos d'Esquadra s'han personat als col·legis a les 3:20 de la matinada per advertir als ciutadans que ocupen els col·legis que a les sis del matí havien de precintar els espais. Tot i això, de moment, no hi ha cap escola precintada a Sant Cugat i algunes han rebut la visita dels Mossos, però només han informat. Tranquil·litat i bon ambient, de moment, a tots els espais 

A quarts de sis del matí, alguns col·legis electorals de Sant Cugat ja han rebut urnes i paperetes. El material electoral ha arribat entre aplaudiments i llàgrimes d'alguns assistents. L'alcaldessa Mercè Conesa, i la tinent d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, han col·locat urnes al PAV 3 entre aplaudiments. 

Cap a quarts de vuit del matí els Mossos han començat a passar en alguns col·legis electorals. 

Cens universal

L'Executiu de Puigdemont ha decidit, tal i com ha confirmat El Món, que "el cens serà universal". El cens serà electrònic, de manera que tothom podrà votar des del col·legi electoral que vulgui.

D'aquesta manera, l'Executiu evitarà la censura de l’estat espanyol de tancar els col·legis electorals. El govern ho anunciarà en roda de premsa aquest diumenge a les 8h del matí.

Es comencen a constituir meses FOTO: Cinta Caballé

Conesa i Fortuny FOTO: Cinta Caballé

Al Casalet de Valldoreix tenen l'esmorzar a punt FOTO: CedidaLes Planes ja és col·legi electoral FOTO: CedidaFOTO: Cinta CaballéL'escola d'arquitectura FOTO: Josep Marai VallésA la Floresta també han dormit als col·legis FOTO: Bernat BellaArriben urnes en alguns punts de votació FOTO: CedidaA l'Arnau Cadell fan temps mirant la televisió FOTO: Bernat BellaA l'Arxiu també s'han aplegat centenars de persones FOTO: JM. VallèsEmpar Moliner al col·legi on vota a Valldoreix FOTO: Cedida
Més informació
 
Comentaris

Destaquem