Cotxinilla acanalada en cítrics

L’espècie fa tres mudes, amb metamorfosi incompleta

Les nimfes acabades de néixer de seguida comencen a buscar els brots tendres per alimentar-se. Amb cada muda abandonen el punt on s’han estat alimentant per buscar parts més dures de la planta. 

 

 

La majoria d’individus adults són femelles que es reprodueixen engendrant còpies idèntiques de sí mateixes sense la necessitat de mascles. Aquesta estratègia evolutiva permet a l’espècie formar colònies ràpidament, provocant problemes de plagues.

 

 

En el jardí és la plaga més freqüent junt amb el pugó. Afecta a tot tipus de plantes llenyoses, però és especialment freqüent en cítrics. Comença colonitzant les parts més amagades de la planta, protegint-se d’aquesta manera de les condicions atmosfèriques desfavorables.

 

 

Té un aparell bucal picador i xuclador que utilitza per perforar la planta i succionar la sàvia. 

 

 

Degut als seus hàbits alimentaris provoca clorosi i malformacions en les fulles, poden arribar a assecar les branques infectades. 

 

 

Eradicar la cotxinilla acanalada és gairebé impossible. El que interessa és mantenir la població controlada. Per això, podeu intentar eliminar-la manualment o amb aigua a pressió. També es poden podar les parts més afectades de la planta.

 

 

Font: jardiforestal.com

 
Comentaris

Destaquem