Cures de les carnívores a l’hivern

Gran part de les plantes carnívores són tropicals o subtropicals, i moltes no resisteixen el fred o les gelades, per això us donem uns consells per a èpoques de fred

• Escolliu una planta resistent al fred

Les plantes del gènere “Sarracenia”, “Heliamphora” o “Dionaea” són un encert segur, doncs arriben a aguantar temperatures baixes (entre els 5ºC i els -3ºC) en cas de gelades puntuals i de curta durada. Aquestes plantes, quan la temperatura baixa dels 15ºC, aturen el seu creixement i entren en estat d’hinernació.

 

Canvieu d’ubicació

És millor canviar de lloc els testos. Podeu ficar-los dintre de casa o en un hivernacle. Però, per no estressar aquestes plantes, poseu-les on no hi hagi corrents i on la temperatura sigui suau. 

 

• Eviteu un reg excessiu

La hibernació fa que les plantes no creixin, per la qual cosa necessiten de molt poca aigua. Així que els regs és millor espaiar-los... i més encara en èpoques de pluja. 

 

• La llum és un factor important

Encara que estem en èpoques de fred, la planta us agrairà l’exposició al sol. Algunes necessiten més llum solar, com les carnívores de nord-Amèrica i les atrapamosques.

 

• Eviteu els fertilitzants

Aquest tipus de plantes no necessita de fertilitzants. De fet, aquests productes poden danyar les seves arrels.

 

• Alimentació

Si bé aquestes plantes poden menjar gairebé de tot... és millor no alimentar-les en excés o a la força. Això podria matar-les.

 

 

Font: decoracionyjardines.com

 
Comentaris

Destaquem