Cures de les orquídies

Si teniu orquídies a casa i han començat a perdre la seva força i bellesa, us presentem uns senzills trucs perquè pugueu cuidar-les adequadament

El primer que heu de tenir en compte és el seu hàbitat natural. Aquestes plantes viuen en les branques dels arbres amb les arrels a l’aire i obtenen els nutrients per alimentar-se de l’aigua de la pluja. Però, per les condicions climàtiques que tenen, també s’assequen ràpidament. Això és important per intentar proporcionar-los a les vostres un hàbitat el més semblant al seu natural.


Quan compreu les orquídies, aquestes vénen en un recipient amb les arrels comprimides. Si el recipient no drena bé i les arrels no poden assecar-se entre els diferents recs, la planta acabarà per emmalaltir i morirà.
El reg ha de fer-se amb aigua embotellada.


Per altra banda, per aconseguir una floració abundosa és necessari un aport extra de nutrients mitjançant adobs específics per a orquídies.


Un altre factor que cal tenir en compte és la llum. En la natura reben la llum de manera indirecta a través dels arbres. Si una orquídia no té la llum suficient, això pot provocar la manca de floració, tiges fràgils i fulles que engrogueixen fins a caure.


El substrat adequat per a les orquídies està compost d’escorça de pi o avet i una barreja de fibres vegetals com la fibra de coco. Per millorar el drenatge es pot utilitzar pedra tosca, argila i perlita.


Malalties de les orquídies


Les orquídies, de la mateixa manera que la resta de plantes, pateixen malalties. Però, és fàcil combatre-les de manera natural. Heu d’empolsar canyella a les fulles danyades pels bacteris i també a les tiges i fulles que estiguin plenes d’aigua. L’alcohol amarat en un cotó us ajudarà a eliminar de les fulles insectes, àcars i cotxinilles. Aquest ingredient també és útil en atacs de bacteris.

 
Comentaris

Destaquem