Demanar la subvenció dels fons Next Generation

Els Next Generation preveuen subvencions de fins al 40% de l’actuació amb un límit de 3.000 €

Els programes d’ajuts a la Rehabilitació Residencial i Habitatge Social del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dels fons europeus Next Generation tenen per objectiu reduir el consum d’energia elèctrica segons la zona climàtica en els edificis d’habitatges. El pla pretén promoure l’estalvi energètic tant en edificis com en habitatges i lluitar contra les conseqüències del canvi climàtic. 

El paquet de subvencions contemplen la rehabilitació energètica dels edificis residencials i que s’hauran d’executar abans del juny de 2026. El programa té una dotació econòmica de 58,5 milions d’euros. A més, les Next Generation són incompatibles amb altres ajuts que es puguin concedir i que tingui per missió la mateixa actuació de reducció del consum energètic.

Millora de l’eficiència energètica en habitatges 

Aquest ajut s’adreça als propietaris dels habitatges, als usufructuaris i als llogaters. En el cas que siguin els inquilins els qui demanin l’ajut, hauran de ser ells mateixos els que assumeixin el cost de les obres, sempre que es tracti del domicili habitual del beneficiari.

El 40% del cost de l’actuació

L’obra haurà de suposar una reducció de la demanda energètica del 7%, una reducció en el consum d’energia primària no renovable (EPNR) del 30% o una actuació que impliqui una millora en l’envolupant tèrmic de l’habitatge i ho podrà sol·licitar una persona autoritzada, o el gestor de la rehabilitació. Es preveu que el cost de la subvenció sigui del 40% del cost de l’actuació i que aquesta tingui un límit de 3.000 euros. Mentrestant, el cost mínim de l’actuació haurà de ser igual o superior a 1.000 euros per cada habitatge.

Com i on demanar l’ajut a Sant Cugat?

Per a demanar l’ajut a Sant Cugat o dins del seu municipi s’haurà de contactar de manera presencial a l’Oficina Local d’Habitatge (OLH) o a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament fins abans del 30 de novembre del 2023. En aquest sentit, la tramitació podrà ser presencial o per mitjà electrònic. 

 
Comentaris

Destaquem