La depressió en joves

La depressió endògena (ve de dins), la depressió exògena (ve de fora) i la depressió major, que és una combinació de les dues anteriors

Recordem que la depressió pot esdevenir de diverses maneres. Hi ha una part genètica amb tendència a la depressió que segons l'ambient que envolti al nen/jove pot desenvolupar. D'això se'n diu depressió endògena (que ve de dins). I després tenim la depressió exògena (ve de fora) i que és causada per les circumstàncies que se li presenten a l'individu durant la seva vida. O per les eines que tingui o no, per enfrontar-se a les vicissituds quotidianes.

D'altra banda, tenim la depressió major, que vindria a ser la més perillosa on la persona pot pensar a atemptar contra la seva vida. Aquesta és un conjunt d'ambdues coses: una part genètica i una manera molt dolenta de prendre's les situacions que ens envolten. De vegades es pot veure la causa clarament (una pèrdua d'un fill, per exemple) i de vegades no es pot detectar una sola causa sinó que són vàries.

Penseu que la depressió és com un càncer sense tractament físic. No es pot operar com un tumor, ni hi ha una quimioteràpia que "destrueixi" les cèl·lules depressives. Però la duresa de la malaltia és quasi igual per les dues. Inclús pot ser pitjor. I com ha de ser moltes vegades de forma privada, la curació se'ns complica més.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem