Drogues: com parlar amb els fills

Igual que protegiu el vostre fill de malalties com el xarampió, podeu ajudar a “immunitzar-lo” contra el consum de drogues facilitant-li dades reals sobre elles abans que es trobi en situacions perilloses

Comenceu fent del fet de conversar amb el vostre fill una part regular del dia a dia.


Quan els nens no se senten còmodes parlant amb els seus pares, busquen les respostes en altres fonts. I els nens que no estan ben informats s’exposen molt més a participar en comportaments insegurs i a experimentar amb les drogues.


Vosaltres sou un model de rol per al vostre fill, i la vostra forma d’enfocar el consum de l’alcohol, el tabac i les drogues pot influir considerablement en el que pensa.


• Etapa pre-escolar fins als 7 anys


Tracteu de treure el tema de les drogues, parlant amb el vostre fill sobre com de perjudicials poden ser per a la salut. Manteniu un to tranquil a la conversa i utilitzeu termes que el vostre fill pugui entendre. Sigueu específics sobre els efectes de les drogues: com fan sentir a la gent, el risc de la sobredosi i els seus efectes nocius a llarg termini.
 

• Entre els 8 i els 12 anys


Podeu iniciar converses amb ell preguntant-li què opina sobre les drogues. Si li feu preguntes obertes i sense emetre judicis de valor, és molt més probable que rebeu respostes sinceres. Demostreu que l’esteu escoltant i que presteu tota la vostra atenció als seus dubtes i preguntes.
 

• Entre els 13 i els 17 anys


Converseu amb el vostre fill no només per entendre les seves opinions i sentiments, sinó també per parlar sobre els perills de conduir sota els efectes de les drogues o l’alcohol. Parleu-li sobre qüestions legals, com pagar multes o anar a la presó, i sobre la possibilitat que ell mateix o altres persones acabin morts o greument ferits.

 
Comentaris

Destaquem