El diferent caràcter dels mascles i femelles de conill

Moltes persones es pregunten què és millor, si tenir un conill mascle o femella

Tot i que cada conill té el seu propi caràcter, cal destacar que, normalment, la majoria dels conills mascles tenen característiques particulars i que, a més, fan que es diferenciïn per complet respecte a les femelles, ja que són molt més actius, més territorials, més inquiets, i a vegades acostumen a ser una mica agressius, però això és, generalment, quan no estan castrats. Els mascles, a més, acostumen a tenir també algun tipus de conflictes amb congèneres del mateix sexe.

Però, les femelles són més tranquil·les, sempre es troben més quietes, són més submises, i per aquest ritme de vida tendeixen a patir malalties com l’obesitat, per la qual cosa cal tenir una major cura i controlar-les. L’obesitat també es pot produir perquè una conilla tingui moltes reserves i si no les gasta quan tingui cria pot acabar engreixant-se bastant. Afegit a això, també en les femelles es recomana l’esterilització perquè quan viuen dintre de casa passen molt de temps en zel perquè estan en un lloc càlid contínuament, i això els pot provocar molts problemes de tumors, principalment en les mames, en l’úter i problemes en l’endometri uterí.

+info
Les femelles de conill durant l’hivern, normalment, aturen el seu zel perquè no és una època propícia per criar, però quan viuen dintre d’una casa, com que generalment està posada la calefacció, es creuen que estan en un lloc càlid i es passen molts dies en zel.

FONT: mascotator.com

 
Comentaris

Destaquem