El perill dels objectes solts

En una col·lisió a la carretera a només 50 km/h qualsevol objecte que hi hagi a l’interior del vostre vehicle pot colpejar com si pesés entre 30 i 50 vegades més del que realment pesa

Per exemple, un para-sol de tres quilos de pes en cas de col·lisió transforma el seu pes fins als 100 quilos; una guia de viatge de mig quilo es converteix en un projectil de fins a 30 quilos; una caixa d’ampolles es transforma en una massa superior a la mitja tona i, a més, pot esclatar causant greus danys...


Per evitar riscos és millor que aquests objectes vagin sempre ubicats al maleter, o en els espais previstos per guardar-los i, si no és possible, com a mínim fixats.


A banda d’això, hi ha estudis que demostren que un vehicle amb excés d’equipatge o amb la càrrega mal distribuïda eleva fins a un 21% l’espai necessari per frenar, a part de modificar el centre de gravetat i empitjorar la seva estabilitat.


Per això és recomanable col·locar els paquets més pesants sempre a sota i com més centrats millor, de forma que el centre de gravetat estigui com més avall millor.


Perquè no es moguin, podeu recórrer a cordes o xarxes i els objectes que puguin arribar a provocar talls s’han de tapar amb mantes.


Si no us cap tot al maleter, no ho fiqueu a l’interior del cotxe, és millor recórrer a un bagul per al sostre.

 
Comentaris

Destaquem