Els efectes de les paparres sobre el teu gos

Les paparres poden arribar a ser molt perilloses per als gossos, podent-los provocar fins i tot la mort

Les paparres transmeten serioses malalties que, en alguns casos, també poden afectar a les persones.

En primer lloc, transmeten la malaltia de Lyme, també coneguda com a borreliosi, que està causada pel bacteri Borrelia. Afecta les articulacions i al sistema nerviós. Entre els seus principals símptomes es troba la febre, dolors articulars, artritis, dolors musculars, coixesa o ensopiment.

També transmeten la babesiosi, una malaltia que pot presentar-se tant de forma aguda com crònica. En el primer dels casos, l’animal presentarà febre, manca de gana, vòmits, diarrees, apatia i problemes respiratoris, mentre que en la forma crònica, l’animal tindrà febre intermitent, alteracions hepàtiques, alteracions de melsa o pèrdua de pes, entre d’altres símptomes.

Quant a l’ehrlichiosis, afecta la sang i al sistema limfàtic, podent causar danys en diferents òrgans. Entre els símptomes destaca la febre alta, augment dels ganglis, problemes respiratoris, ceguesa, anèmia, anorèxia, secrecions oculars i nasals, edemes o vòmits.
 

Per últim, hi ha la paràlisi per picada de paparra. Els principals símptomes són la manca de sensibilitat en les extremitats, coixesa, hipertèrmia, hipotèrmia, incoordinació, dificultat respiratòria o vòmits. També pot produir la mort.

FONT: animalmascota.com

Més informació
 
Comentaris

Destaquem