Els porquets miniatura

D’un temps ençà és habitual veure que a les llars es tenen mascotes poc comunes i una mica exòtiques. És el cas dels porquets miniatura com el porc vietnamita

 

Aquesta mascota és omnívora i pot alimentar-se de tot el que se li doni. Tot i això, la seva dieta ha de ser equilibrada i mai en quantitats excessives perquè és molt golafre.

I, per descomptat, ha de fer exercici cada dia de forma moderada i a l’aire lliure. Això és fonamental també per al seu equilibri mental. Així que també cal treure’l a l’exterior o habilitar-li fora de casa un espai.

Quant al tracte, és vital ser afectuós i no tractar-lo mai de forma brusca. Mostrar-li afecte és clau perquè se senti bé a casa i s’estrenyin llaços i es generi confiança. En general, li agraden les carícies i també les pessigolles o ser gratat amb suavitat.

Sempre és convenient tenir una bona dosi de paciència perquè és una mascota que s’espanta fàcilment, sobretot, si no coneix l’entorn. A més, necessita un ambient tranquil i equilibrat.

És una mascota intel·ligent i que no té problemes per aprendre, però el propietari ha de ser rigorós en la seva educació perquè, si se li permeten mals hàbits o molts capricis, serà difícil reconduir després la situació.

 
Comentaris

Destaquem