En forma i actius en la tercera edat

Hi ha moltes activitats que podeu portar a terme per mantenir-vos actius i saludables en la tercera edat

 

• Mantenir contactes amb altres persones: en l’edat adulta, el diàleg i la conversa són els millors medicaments per a certes preocupacions.

 

• Mantenir la forma física: es recomana portar a terme almenys 30 minuts d’activitat física la majoria dels dies de la setmana. Per altra banda, podeu caminar durant 15 minuts dues vegades al dia o 10 minuts tres vegades al dia.

 

• Cuidar la higiene personal i el son: dormiu bé, establint uns horaris constants. No és el mateix que dormir durant moltes hores, sinó que es tracta de dormir profundament i relaxadament.

 

• Mantenir-se mentalment en forma: podeu fer-ho pensant, llegint, recordant, escrivint, participant en tasques de grup...

 

• Mantenir una alimentació saludable: si porteu a terme una bona dieta reduïu el risc d’osteoporosi, malalties cardíaques, hipertensió arterial i alguns tipus de càncer. Per això necessiteu: varietat d’aliments saludables, evitar calories buides (patates fregides, galetes, dolços, alcohol, gasoses). Escolliu aliments amb baix nivell de colesterol i greixos (especialment greixos saturats i trans).

En arribar a la tercera edat, certes activitats es van deixant de banda perquè es pensa que són exclusives dels més joves. Però, això no és així, en la tercera edat podeu fer les coses que voleu, sempre que es pugui i us faci sentir bé.

 
Comentaris

Destaquem