Envellir a casa o en una residència (2)

La majoria som reticents a deixar la nostra llar a menys que sigui absolutament necessari

Entre envellir a casa o bé en una residència, la setmana passada vam parlar de 6 raons per a l'opció de la residència. Avui parlarem de 6 raons per fer-ho a casa.

Independència.

Molts estudis coincideixen en el fet que tenim més por a la pèrdua de la nostra independència que a la mort. Inclús les petites coses, com decidir quan menjar, per exemple, poden significar-nos molt perquè hem passat tota la vida prenent nosaltres aquestes decisions.

Satisfacció.

La majoria som reticents a deixar la nostra llar a menys que sigui absolutament necessari. L'atenció domiciliària, sovint és la millor opció perquè podem romandre a un ambient segur i familiar, on ens trobem feliços i segurs i ens porta a mantenir un estat d'ànim alt.

Comoditat.

Romandre a casa ens permet sentir-nos més cuidats. Quan estem rodejats de coses familiars, fotografies, persones, no és estrany que ens sentim millor. Investigacions han demostrat que ens mantenim més saludables i tenim una millor qualitat de vida quan podem romandre a casa. 

Assequibilitat.

Incorporar serveis d'atenció especialitzada a l'entorn familiar sol ser molt més econòmic i ofereix la flexibilitat de treballar al voltant de les rutines diàries existents. El cost real dependrà del tipus d'atenció que es necessiti.

Estabilitat.

Restar a la llar ens permet continuar mantenint el rol a la comunitat, interactuant amb amics i veïns i continuant amb les rutines de sempre. També ajuda a combatre la desorientació associada amb la pèrdua de memòria i millora la qualitat del son.

Flexibilitat.

L'atenció domiciliària és una solució d'atenció flexible que ens permet tenir la menor o major atenció possible quan la necessitem. Aquesta flexibilitat fa que les cures a la llar sigui un excel·lent terme mitjà entre una residència i una vida totalment independent. L'atenció domiciliària és completament personalitzada, adaptada a les necessitats individuals de cadascú i capaç d'adaptar-se a mesura que les necessitats canvien.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem