Envellir a casa o en una residència

Viure en una residència és una bona opció per sentir-se acompanyat

A l’hora de preveure on viure el nostre envelliment, apareixen dues alternatives molt clares: a casa o en una residència.

La setmana que ve parlarem de l’alternativa CASA. Avui parlem de 6 raons per escollir l’alternativa RESIDÈNCIA

  1. Atenció sanitària les 24 hores. Cada cop necessitem una major assistència mèdica i per a algunes persones cal assistència domiciliària permanent. Les residències ofereixen atenció sanitària de 24 hores.
  2. Higiene personal i control de la medicació. L’abandonament de la cura i la higiene personal són dos dels grans problemes de la gent gran. N’hi ha que tenen problemes per vestir-se, d’altres que abandonen la seva higiene, d’altres obliden prendre la seva medicació o ho fan de manera incorrecta. El personal dels centres residencials s’ocupa que això no passi. 
  3. Activitats adaptades. Quan una persona gran viu sola, a vegades, mantenir una vida activa no és fàcil. En canvi, els centres disposen d’un ventall d’activitats per triar: cinema, balls, jocs, sortides, xerrades, tallers. 
  4. Companyia. La solitud s’està convertint en una de les grans epidèmies de la gent gran i les residències són una molt bona opció per a totes aquelles persones que no volen estar ni sentir-se soles. 
  5. Alimentació saludable. Moltes persones grans opten per alimentar-se a base de iogurts, fruita i plats que quasi no necessiten preparació. En un centre residencial, els menús estan dissenyats per garantir una alimentació saludable i personalitzada.
  6. Espais adaptats. La majoria de les persones grans tenen les seves llars plenes de barreres arquitectòniques que dificulten la seva llibertat de moviments. Els centres residencials estan perfectament adaptats perquè els residents puguin moure’s lliurement tant a peu com amb cadira de rodes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem