L’esport i la llengua!

És cabdal que els esportistes d’elit, però també els monitors i entrenadors, siguin conscients que tenen una influència rellevant en el conjunt de la població

L’esport és una activitat present en moltes facetes de la nostra vida diària i també del consum audiovisual i del lleure: des de les classes al gimnàs fins als partits escolars de bàsquet dels caps de setmana. 

És precisament aquesta capil·laritat social de l’esport el que fa que sigui especialment important que tothom pugui gaudir de la pràctica esportiva amb tots els drets lingüístics garantits i el pugui practicar plenament en català. És per això que és cabdal que els esportistes d’elit, però també els monitors i entrenadors, siguin conscients que tenen una influència rellevant en el conjunt de la població, sobretot dels infants, adolescents i joves que s’hi emmirallen. 

Als llargs d’aquests darrers anys hi ha hagut diverses iniciatives impulsades per Plataforma per la Llengua amb l’objectiu de sacsejar el món esportiu i poder guanyar el partit de la llengua catalana, com l’exemple de la Masia, on Plataforma per la Llengua ha iniciat un programa de formació, adreçada a l’staff tècnic, als professors de reforç escolar i els acompanyants de La Masia del Futbol Club Barcelona, destinat a incrementar l’ús del català entre els joves del club i perquè els residents adoptessin uns hàbits lingüístics que prioritzessin el català. 

L’esport també és molt present en el món dels videojocs i l’imaginari referencial lingüístic vinculat al futbol, per exemple, de molts adolescents, es crea a través d’allò que veuen a les pantalles dels seus dispositius. L’any 2022, a la Farga de l’Hospitalet, en la primera edició del SAGA, Saló del Gaming, es va fer un pas més i es va demostrar la vitalitat que la llengua catalana té al sector.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem