Què fer si estàs embarassada i has donat positiu al test d'antígens

En primer lloc, hem de ser conscients de la molt baixa probabilitat de complicacions maternes i fetals que està produint aquesta variant

La variant predominant en aquesta sisena onada és l'ÒMICRON. Es caracteritza per ser una variant molt contagiosa però afortunadament menys virulenta, amb una taxa de complicacions molt inferior.

El nombre d'infeccions COVID ha tingut un creixement exponencial pel qual la probabilitat d'haver tingut un contacte estret amb un contagiat és molt elevada, cosa que ha provocat que pràcticament tots ens hem acabat fent un test d'antígens per saber si hem contret la malaltia.

Així i tot, que he de fer si estic embarassada i dono positiu per a un test d'antígens?

• Hem de fer una valoració de la gravetat dels símptomes:

Si tens símptomes lleus com: congestió nasal, mal de coll, tos, febrícula, farem aïllament domiciliari durant set dies i tractament simptomàtic (paracetamol). Tanmateix, si tens febre que no cedeix amb el paracetamol o tens dificultat en respirar hauries d'anar a urgències per descartar complicacions.

• Les embarassades ja teniu un augment "fisiològic" del risc de trombosis venós per l'embaràs en si, en afegir el risc de trombosis que implica la infecció per COVID-19 la probabilitat que es produeixi una complicació trombòtica és major. És per això que les embarassades amb infecció COVID heu de fer un tractament profilàctic amb Heparina de Baix Pes Molecular perquè la sang no sigui tan viscosa.

A causa del caràcter explosiu d'aquesta onada encara no hi ha un protocol d'actuació generalitzat en pacients embarassades a Catalunya, però en regles generals els circuits actuals són:

Contactar telefònicament amb el centre d'atenció primària de referència que farà una valoració de la gravetat dels símptomes.

• Si la simptomatologia és lleu i el vostre embaràs és de baix risc, es realitzarà una derivació telemàtica al ginecòleg de referència qui us donarà les pautes específiques a seguir i farà la prescripció de l'heparina.

• Si el vostre embaràs és de risc o la simptomatologia que teniu és compatible amb alguna complicació us derivaran de forma presencial al centre ginecològic de referència.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem