Etiquetes dels cosmètics

Que identificar en la informació sobre els cosmètics

Els cosmètics estan subjectes a una normativa europea que obliga a indicar clarament certa informació. Una de les obligacions és explicar quins ingredients està utilitzant.
Aquests són els símbols que trobareu en els vostres cosmètics:

  • Contingut net

Correspon a la quantitat de producte existent al moment de la seva fabricació i s’indica en nombre en grams si és sòlid (g) o mil·lilitres si és líquid (ml). Es pot prescindir d’ell quan el contingut no arriba als 5 g o 5 ml; en envasos d’un sol ús, o en mostres gratuïtes.

  • Ingredients

Els requisits de la llista d’ingredients són:
- Portar el títol ‘ingredients’.
- Estar ordenats pel pes de cadascun en el producte en ordre de major a menor concentració.
- Seguir el sistema INCI (Nomenclatura Internacional per a Ingredients Cosmètics) per nomenar els ingredients.
- Etiquetar com ‘parfum’ les mescles de perfums, exceptuant certs ingredients aromàtics que també es denominen pel seu nom INCI.
- Denominar ‘aroma’ als ‘sabors’, com, per exemple, els presents en la pasta de dents.
- Usar per als colorants l’Índex de Colors o Número CI, un sistema de numeració internacional.
- En les barres de llavis, ombres i el maquillatge es mostren junts i al final de la llista els colorants cosmètics, precedits pel símbol ‘+/-’, que significa ‘pot contenir’.

  • Consum preferent

Qualsevol cosmètic amb una vida útil inferior als 30 mesos ha d’indicar una ‘data de consum preferent’. Pot aparèixer al costat d’un rellotge de sorra seguit de la data o la frase “utilitzar preferentment abans de”.
Per a productes amb una vida útil superior als 30 mesos s’indica una ‘data de consum una vegada obert’. Un pot obert amb el nombre de mesos dins o a prop és el símbol emprat per representar aquesta data.

  • Reciclatge

A Europa, totes les empreses estan obligades legalment a reciclar i recuperar els embalatges dels seus productes. El símbol del ‘punt verd’ és el que s’utilitza normalment.

  • Informació addicional

Trobarem el símbol de la “mà sobre el llibre” quan no hi ha suficient espai en l’envàs per incloure la informació. Aquest símbol indica que el fabricant ha inclòs aquesta informació dins de l’envàs o en el punt de venda.
Font: Stanpa

 
Comentaris

Destaquem