Evitar cops de calor en mascotes

El cop de calor en mascotes com gossos i gats es produeix com a conseqüència de les elevades temperatures

El cop de calor en mascotes com gossos i gats comporta que augmentin l’esbufec perquè no suen i no poden mantenir ni regular la seva temperatura, la qual cosa provoca un xoc tèrmic, que pot acabar en infart, convulsions o coma. També és possible que la mascota mori.

El principal símptoma d’un cop de calor és l’afebliment. A més, l’animal no té ganes de moure’s i presenta problemes de mobilitat i, fins i tot, és habitual que es produeixin tremolors.

La respiració és un altre símptoma, i és que s’accelera, igual que el seu ritme cardíac. 

Altres símptomes són l’alteració del color de les mucoses i de les genives. 

A banda, el color de la pell de la mascota apareix com blavós com a conseqüència que la sang no circula bé per l’organisme ni arriba bé a les extremitats. 

El cop de calor pot prevenir-se, no exposant a les mascotes a elevades temperatures a l’aire lliure, i evitant que els raigs del sol impactin directament sobre el seu cos. A més, tampoc cal deixar-les dintre dels vehicles perquè els cotxes, sobretot, si estan exposats al sol, assoleixen una elevada temperatura.

Sempre és necessari que disposin de prou aigua fresca per hidratar-se bé el cos, a banda d’estar en un entorn fresc i que estigui ben ventilat perquè no es concentri la calor.

 
Comentaris

Destaquem