Evitar l’estrès del gos en Nadal

D’aquí poc és Nadal, unes dates en les quals moltes persones acostumen a estressar-se per la preparació dels àpats, la compra dels regals, la decoració....

Aquesta situació també afecta a les mascotes com és el cas dels gossos. I és que ells també notaran que hi ha més gent de l’habitual a casa, tindran més soroll i més llum en la llar...


Què és pot fer per ells?

Us donem uns consells pràctics i molt senzills que faran que se sentin molt millor.

Si passeu el Nadal a casa, és necessari mantenir certa calma durant la celebració perquè el gos no s’estressi. En aquest sentit, és molt important controlar el volum del televisor, a l’emetre’s programes més animats de l’habitual, així com de la música que es pugui posar a cas en les festes.


També és important limitar o bé evitar tots aquells sons que són estridents i típics del Nadal com les simbombes o els espanta-sogres.


Cal tenir cura amb l’arbre de Nadal o altres accessoris nadalencs perquè el gos no pateixi cap accident, ja que per exemple és fàcil que pugui enredar-se en els llums nadalencs de l’arbre.


I, per descomptat, prima la cautela en els àpats. Molt de compte amb el que se li doni de menjar i el que es comparteix amb ell perquè el que es menja en aquests dies no sempre forma part de la millor dieta per al gos.

 
Comentaris

Destaquem