L'experiència de la gent gran

La tendència dominant és que la política no pot estar en mans dels joves més joves, ni dels grans més grans

L'experiència de la gent gran ocupa moltes línies d'elogi quan es tracta de demanar-nos el nostre vot, però, en realitat, les xifres demostren que és un valor més teòric que real.

S'acaba de constituir el nou Congrés dels Diputats i només 19 dels 350 diputats són més grans de seixanta-cinc anys i tan sols 2 superen els setanta. A l'hora de fer les llistes, potser seria el moment de tenir en compte les «quotes» per edat, així com es contemplen les «quotes» per gènere. S'ha de destacar que la proporció més alta la té el PNV, amb un 20% (encara que vol dir 1 diputat) i les més baixes són les d'ERC i JUNTS que no en tenen cap. Al grup socialista i al de VOX hi ha un 9% de persones grans i al PP i a Sumar, el 3%.

Aquesta anàlisi no tindria millors resultats si analitzem les edats dels regidors de molts ajuntaments, entre ells, el nostre.

Hi ha molts àmbits que no poden comptar amb les persones grans, per exemple, tots els que requereixen un esforç físic que les supera, com molts esports, la construcció, la mineria, etc. Però, n'hi ha d'altres en què l'experiència és un dels elements més importants, com l'ensenyament, la sanitat, la consultoria i... la política. Si mireu les llistes electorals, hi ha força persones grans, però que ocupen llocs de molt avall i ja se sap que no tenen cap oportunitat de ser elegides i se'ls posa perquè sembla que així la llista té més prestigi i guanya en maduresa i en seny.

Però a l'hora de la veritat aquestes persones desapareixen de l'espai públic, perquè... són grans i faríem nosa. La tendència dominant és que la política no pot estar en mans dels joves més joves, ni dels grans més grans. Per tant, tot el coneixement i l'experiència acumulats en les persones grans no val gaire i s'opta per tornar a començar i moltes vegades tornar a caure en les mateixes errades.

El mínim que podem exigir i ja seria molt, és que els polítics més joves, més dinàmics i més innovadors, almenys ens preguntin i ens escoltin, perquè algun bon suggeriment els podríem fer.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem