Fem barri, fem bategar el català

Aquest dissabte, no ho dubteu gens: feu barri, feu català!

Aquest dissabte, 6 de maig, a partir d’un quart d’onze i fins a les dues del migdia, el Servei Local de Català de Sant Cugat del Vallès participarà activament en la Jornada Fem Barri que l’Ajuntament de Sant Cugat organitza als Jardins de Sant Francesc. L’objectiu és donar a conèixer el barri i els seus recursos, així com crear un espai de trobada entre el veïnat, els comerços i les entitats.

Amb la nostra participació volem promoure l’ús del català entre el públic familiar que assistirà als actes i donar a conèixer els serveis que oferim des de l’espai que tenim a la Casa de Cultura, com els cursos de català per a adults o les parelles lingüístiques. El caràcter lúdic de la jornada encaixa de ple amb la campanya Totjoc, per difondre el joc en català.

Fa temps que no jugueu al Memory? Doncs ara és el moment de posar a prova no només les vostres habilitats memorístiques, sinó també de practicar el català més bàsic. Caldrà aparellar paraules dels àmbits del parc, la ciutat i la llar amb les imatges corresponents, tot descobrint cartes col·locades cap per avall.

Per als que ja en sabeu més, de català oral, us proposarem partides d’uns 20 minuts al Dixit, gentilesa d’Ocio Central. Aquí caldrà que un dels participants inventi una història breu a partir d’una imatge concreta; a continuació, els companys de joc mostren una carta que s’ajusta a la història improvisada i tothom ha d’intentar endevinar quina és l’autèntica imatge original.

I és que estem convençuts que allò que s’aprèn jugant s’aprèn millor! Per això també s’oferirà l’oportunitat de guanyar una fantàstica bossa tote (si no sabeu què és, consulteu l’Optimot!) tot responent preguntes sobre els establiments del barri adherits al Voluntariat per la llengua.

Precisament, les parelles lingüístiques donen la possibilitat als aprenents de practicar el català. Aquestes parelles connecten realitats personals i culturals ben diverses i sovint són l’origen de noves amistats duradores. A l’estand del Fem Barri tindreu l’oportunitat de fer un primer tastet del que aporten les parelles lingüístiques participant en una microconversa en català, en tandes de 3-5 minuts. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem