Fer exercici amb un gos

Diferents activitats per fer esport amb la teva mascota

Moltes persones renuncien, a vegades, a realitzar una activitat física o exercici per no deixar sol al seu gos o bé perquè dediquen tot el temps lliure que tenen a estar amb la seva mascota i a treure-la a passejar. Però, exercici físic i estar amb el gos no són dos conceptes que estiguin renyats. De fet, hi ha una sèrie d’esports i d’activitats físiques que es poden realitzar a la perfecció en companyia del gos.

  • Senderisme

Ja que sempre se surt de passeig amb el gos, per què no anar una mica més enllà? I és que el senderisme és una de les alternatives que es tenen per realitzar una activitat física sense haver de renunciar al gos.
Tot és qüestió d’escollir bé una ruta i de fer el senderisme amb un ritme adequat també a la salut del gos. De totes maneres, abans de practicar senderisme és important consultar amb el veterinari perquè faci una revisió mèdica a la mascota perquè hi ha races que poden tenir problemes amb aquesta activitat, com succeeix com els kings chavalier.

  • Running

El running està de moda i té l’avantatge que igualment es pot practicar amb la mascota, encara que cal tenir cura amb una sèrie de races de gos perquè no estan habituades a córrer i poden tenir problemes.
És el cas del buldog, bòxer, pequinès, shi tsu, carlí i terrier de Boston. Aquestes races no és convenient sotmetre-les a una activitat física molt intensa, sobretot, a l’estiu.

  • Patinar

El patinatge és una altra de les activitats físiques que poden practicar-se amb la mascota. En aquest cas, sobretot, cal prendre’s temps per poder coordinar-se amb el gos i aprendre a fer aquest exercici junts.
A més, és convenient posar-ho en pràctica en zones en les quals no hi hagi moltes persones o nens que es puguin entrecreuar en el camí o que s’enredin o facin que us enredeu amb la corretja del gos.

  • Bicicleta

Muntar en bicicleta és una altra de les opcions però sempre que el ritme no sigui molt elevat i més aviat es pedalegi a una velocitat de passeig. De totes maneres, si es vol anar a més velocitat, l’opció està a portar a la mascota en un carro perquè, encara que ella no faci exercici, tenim la seva companyia.

 
Comentaris

Destaquem